Okulumuzda Flor - Vernik Uygulaması Yapıldı

Öğrencilerimizin diş sağlığı taraması ve florür vernik uygulaması yapıldı.

Milli eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince her yıl yapılan florür vernik uygulaması  bu yıl da okulumuzdaki Anasınıfı, 1., 2., 3., 4.sınıflara uygulandı.

     Eskil Toplum Sağlığı Merkezinden gelen ekipler tarafından yapılan taramada hem öğrencilerimizin ağız diş sağlığı hem de florür vernik uygulaması yapıldı.

 

  

Florür Vernik Uygulaması Nedir?

Florür vernik uygulaması, koruyucu ağız ve diş sağlığı tedavileri arasında yer almaktadır. Florür vernik uygulamasıyla diş mine yapısının güçlendirilip çürüğe dayanıklı hale gelmesi böylece çürük oluşumunun önlenmesi amaçlanır. Florürün çürüğü %30-%40 oranlarında engellediği klinik araştırmalarca görülmüştür. Yılda 2 kereden daha fazla uygulanması yüksek risk grubundaki kişilerde diş çürüklerini etkin şekilde önler.

Florür Vernik Uygulamasından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Florür vernik diş yüzeyine ince bir tabaka halinde sürüldükten sonra sürülen tabakanın bozulmaması için uygulamadan sonra en az 2 saat bir şey yenilmemesi ve içilmemesi gerekmektedir.

Uygulamanın yapıldığı gün kişi dişlerini fırçalamamalıdır. Ertesi günden itibaren düzenli fırçalamaya devam edilmelidir. 

 

 


01-11-201901-11-201901-11-201901-11-2019



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 19  kişi beğendi